tirsdag 17. mai 2011

17. mai



17. mai må feires, enten man er i Norge eller andre steder. Siden dette er vår første 17.mai utenlands visste vi ikke helt hva som ventet oss. At nordmenn blir ekstra norske i utlandet hadde vi jo hørt og jammen stemmer det. Vi ble hakket norskere vi også, og jeg syntes det var kjempestas med god gammeldags 17.maifeiring. Dagen ble først feiret i Waterloo, i regi av den norske foreningen i Belgia. Festlighetene ble holdt på den skandinaviske skolen, et flott område i Waterloo. Været var supert, sol og passe varmt for bunader.


I mangel av skolekorps pleier det belgiske tollvesenet stille med korps. Snittalderen er nok litt høyere enn det vi er vant til i toget, men de kan alle de "viktigste" sangene og var veldig flinke. Det var veldig gøy å se Tale gå i tog for første gang! Hun storkoste seg, og var riktig så stolt der hun gikk sammen med venninnen Isabell.


Pølser hører med, selv om det ikke er like viktig som is.


Etter toget, og tale av den norske ambassadøren, sang elevene ved DNS SHAPE sammen med elever fra den skandinaviske skolen i Waterloo. De var flinke alle sammen!


Diverse leker er også et must på 17.mai. Her var det både sekkeløp, pilkast, stylter og erterposer på blikkbokser.


Men festen var ikke over selv om det tok slutt i Waterloo. Turen gikk tilbake til SHAPE, der noen driftige sjeler hadde laget til grillfest for den norsk/svenske kolonien. De norske fargene var tilstede, sammen med sanghefter.


Ungene storkoste seg sammen med vennene, og ekstra gøy var det da to av jentene i kolonien hadde med hestene sine. De fikk seg flere turer hver.



Håper alle har hatt en like fin dag som oss.


1 kommentar: